Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Σοβάδες στο Revit (wall, beam, column finish)

Να δούμε κάποιες τεχνικές αντιμετώπισης του προβλήματος που συναντάμε με τα δομικά αντικείμενα του προγράμματος, κολώνες-δοκάρια τα οποία δεν φέρουν στρώσεις σοβά. Φυσικά μπορεί κανείς να φτιάξει κολώνες και δοκάρια που να περιλαμβάνουν και παραμετρικές στρώσεις σε ότι αφορά σε υλικά και πάχη, στην περίπτωση όμως που θέλουμε να διατηρήσουμε τα δομικά στοιχεία αυτούσια...

Τοποθετούμε μια αρχιτεκτονική κολώνα γύρω από μια στατική. Η τεχνική αυτή έχει μειονέκτημα οτι δεν δουλεύουν σωστά τα parts της αρχιτεκτονικής κολώνας την οποία αντιλαμβάνεται ως ένα αντικείμενο.


Η δεύτερη λύση η οποία μάλλον είναι καλύτερη είναι η δημιουργία δύο ξεχωριστών τοίχων έναν για τις βασικές στρώσεις του τοίχου και έναν για το σοβά.

 
Σε αυτή την περίπτωση ο σοβάς μπορεί να έχει παραπάνω από μία στρώση και στα parts αναλύεται με σωστό τρόπο. Χρειάζεται όμως επιπλέον δουλειά στα ανοίγματα όπου χρησιμοποιώντας το join geometry μεταξύ κανονικού τοίχου και τοίχου σοβά δημιουργείται το πλήρες άνοιγμα.

 
 

 
 
Στην περίπτωση που έχω δοκάρι το οποίο θέλω να καλύψω με σοβά δημιουργώ έναν τοίχο με depth στο level που είναι τοποθετημένο το δοκάρι και με μεγαλύτερο βάθος από το ύψος του δοκαριού ώστε ο τοίχος σοβάς να το περικλύει. Στη συνέχεια χρησομοποιώ πάλι το join geometry ανάμεσα στον τοίχο σοβά και το δοκάρι.
 

Μάλιστα ο σοβάς μπορεί να έχει και παραπάνω από μία στρώσεις αρκεί ο τοίχος σοβάς να έχει κατάλληλα επεξεργασμένες στρώσεις με τις εντολές split region, modify, merge regions.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου