Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Χαλάκια για έπιπλα στο Revit. Furniture Tags.

Προφανώς έχετε ήδη μάθει πώς να δημιουργείτε χαλάκια για τις πόρτες και για τα παράθυρα στο Revit. Με αντίστοιχο τρόπο μπορεί κανείς να δημιουργήσει παρόμοια αντικείμενα για την διαστασιολόγηση των επίπλων που έχει χρησιμοποιήσει.

Πάμε file-new-annotation symbol και επιλέγουμε το M_Generic Tag.rtf. Στη συνέχεια επιλέγουμε στην καρτέλα Home-Text-Label και τοποθετούμε στο σχέδιο το Label, βγαίνει το μενού Edit Label που μας ζητάει να επιλέξουμε ποιά παράμετρο θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε, επιλέγουμε Family Name (με διπλό κλικ επιλέγεται αυτόματα) και δίνουμε OK. Το πρώτο Label δημιουργήθηκε. Κάνουμε τα ίδια δημιουργώντας ένα δεύτερο επιλέγοντας αυτή τη φορά την παράμετρο Type Name. Τα δύο Labels μπορούμε να τα στοιχίσουμε στην θέση που θέλουμε και όταν τα επιλέγουμε πατώντας στο properties το κουμπί edit type μπορούμε να ελέγξουμε το μέγεθος και το είδος του κειμένου κλπ. Πριν σώσουμε το Tag πηγαίνουμε στο Home-Properties-Family Category and Parameters και δίνουμε την κατηγορία του Tag π.χ. Furniture Tags εαν πρόκειται να το χρησιμοποιήσουμε για την διαστασιολόγηση επίπλων. Σβήνουμε το note με τα κόκκινα γράμματα και σώζουμε το αρχείο.

Για να χρησιμοποιήσουμε το Tag που δημιουργήσαμε ανοίγουμε ένα αρχείο και πηγαίνουμε Annotate-Tag πατάμε το βελάκι και στη συνέχεια Loaded Tags-Load και το αρχείο που θέλουμε. Αφού φορτώσουμε το Tag με την εντολή Tag by Category (TG) βάζουμε τα χαλάκια στα έπιπλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου