Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Δημιουργία έξυπνων περσίδων, blinds in Revit

Δημιουργούμε έναν καινούριο τοίχο χρησιμοποιώντας τον τύπο storefront. Η συγκεκριμένη κατηγορία μπορεί να εισαχθεί μέσα στους κανονικούς τοίχους με ένα απλό drag n drop.













Μετά την εισαγωγή πηγαίνουμε σε μία όψη και χρησιμοποιώντας τα shape handles αλλάζουμε το μέγεθος του ανοίγματος.













Το ενδιαφέρον στο Revit είναι οτι αντί για απλό πανέλο τζαμιών μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς έναν από τους τύπους των τοίχων που έχει δημιουργήσει, οπότε πάμε να δημιουργήσουμε μια κατηγορία τοίχου που θα παίξει τον ρόλο των περσίδων. Επιλέγουμε το storefront και πατάμε edit type και duplicate και δίνουμε για όνομα blinds. Οι ρυθμίσεις του αντικειμένου blinds φαίνονται στη συνέχεια....






















Δίνουμε ΟΚ και στην συνέχεια επειδή άλλαξε ο τύπος storefront σε blinds πατάμε πάλι edit type, αλλάζουμε τον τύπο σε storefront και ως Curtain Panel αντι για System Panel : Glazed  θέτουμε Curtain Wall : blinds και δίνουμε ΟΚ. Αν μας ζητήσει να σβήσει κάτι δίνουμε ΟΚ. Τώρα έχουν μπει τα rectangular mullions 50X150 ως περσίδες. Επειδή είναι λίγο χοντροκομμένα επιλέγουμε ένα από αυτά και πατάμε edit type αλλάζοντας τις ιδιότητές του όπως φαίνεται παρακάτω.













Δίνοντας ΟΚ το άνοιγμα έχει αποκτήσει περσίδες που μπορούμε να ελέγξουμε τη θέση τους, την κλίση τους, και το μέγεθός τους. Αν θέλουμε τα αλλάξουμε το σχήμα τους απλά δημιουργούμε μια καινούρια οικογένεια (file, new family) χρησιμοποιώντας το Metric Profile Mullion ως template, και το φορτώνουμε στα blinds αντί για το rectangular mullions 50X150 που χρησιμοποιήσαμε παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου