Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Δημιουργία κάλυψης σύννεφων. Earth cloud cover.

Σε κάποιες διαστημικές λήψεις στο Max ήθελα να δοκιμάσω να δώσω κίνηση στα σύννεφα. Μετακινώντας και αλλάζοντας κλίμακα σε ένα earth cloud map το οποίο είχε εφαρμοστεί στον πλανήτη το αποτέλεσμα που προκύπτει δεν είναι καθόλου αληθοφανές καθώς τα σύννεφα έχουν τελείως διαφορετικό τρόπο μετακίνησης και εναλλαγής. Πιο συγκεκριμένα στο βόρειο ημισφαίριο κινούνται προς τα ανατολικά και στο νότιο προς τα δυτικά, πυκνώνουν και αραιώνουν, περιστρέφονται.

Για να πετύχω το παραπάνω αποτέλεσμα βρήκα μια εικόνα κάλυψης της γης με σύννεφα την έβαλα στο after effects και χρησιμοποιώντας το εφέ Distort - Liquify και τα εργαλεία που μπορεί να βρει κανείς μέσα στο εφέ όπως το turbulence, το twirl, το pucker, δημιούργησα την επιθυμητή κίνηση στην εικόνα. Απλά αλλάζει κανείς με τα παραπάνω εργαλεία την εικόνα και εφαρμόζει το distortion percentage από 0 έως 100% κατά την διάρκεια του animation. Εδώ θέλει προσοχή στο video που θα δημιουργηθεί να έχει τουλάχιστον τα ίδια καρέ με το βίντεο που τελικά θα προκύψει από το Max γιατί αλλιώς κόβεται και ξεκινάει από την αρχή.

Η αρχική εικόνα που χρησιμοποίησα είναι αυτή:

Το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι πολύ καλό, στο παρακάτω video εφάρμοσα την τεχνική αυτή μόνο στην τελευταία λήψη όπου μπορεί να παρατηρήσει κανείς την κίνηση στα σύννεφα.
http://www.youtube.com/watch?v=nzZkTh4eZOI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου